חתן או כלה שהתגיירו
כדאי לפנות אלינו, לעתים, כדי לקבל הדרכה בנושא.
ישראלים השוהים בחו"ל ומבקשים להינשא בישראל, יכולים לפנות לאחת מלשכות הנישואין בישראל ולבקש את הסכמת רשם הנישואין לרשום אותם באמצעות מיופה כוח מטעמם.
מיופה כוח מטעם הזוג יפתח את התיק בעודם בחו"ל. בני הזוג יתבקשו להגיע ללשכת הנישואין בשבוע שלפני החתונה, כדי לחתום על טפסי הרישום, למסור מסמכים מקוריים ולאסוף את הכתובה.
ניתן להוציא העתק של תעודה שאבדה או הוחזרה (בעת גירושין), בלשכת הנישואין שבה נרשמו ההורים, בעלות של 65 ₪ או באמצעות שליחת טופס בפקס לאיתור התעודה.
שימו לב, אם הוריהם של אחד מבני הזוג, או של שניהם, אינם נשואים או שנישאו בחו"ל, יש להביא אישור יהדות מבית דין רבני או רב שמוכר ע"י הרבנות הראשית בישראל.
אם אחד מבני הזוג או שניהם חיים בחו"ל למעלה מחצי שנה, יש להביא "תעודת רווקות". יש להקפיד שאישור הרווקות לא ייכתב יותר מ-90 יום לפני החתונה. האישורים צריכים להופיע על נייר רשמי של בית הדין או של הרב. במידה והכלה גיורת או גרושה, או שנולדה לאב לא-יהודי, יש לציין באישורו של החתן שהוא אינו כהן. אם החתן כהן, יש לציין באישור היהדות של הכלה שהיא נולדה לשני הורים יהודים ואיננה גרושה. אישור היהדות ואישור הרווקות יכולים להיות במסמך אחד.
שימו לב, מכיוון שתעודות מחו"ל נדרשות לקבלת אישור – כדאי להתחיל בהליך הרישום בהקדם האפשרי ולפחות שלושה חודשים לפני מועד החתונה.
יש לוודא כי הרב מופיע ברשימה הארצית של רבנים מורשים לערוך חופות ע"י הרבנות או לחילופין לוודא כי הוא מקבל אישור חד-פעמי לערוך את החופה מאת הרבנות המקומית.
הכלה מתבקשת לעבור הדרכת כלה לקראת נישואיה, הכוללים לימוד הלכות טהרת המשפחה ומקווה. ניתן לעבור את ההדרכה בחו"ל ולצרף את אישור ההדרכה חתום על ידי המורה.